Klantenservice Energie-Vergelijken.com

Heb je een vraag? Wacht niet en bel ons.

020 – 531 76 73

Openingstijden klantenservice:

Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur

Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Zondag zijn we gesloten

Whatsapp of e-mail

Liever Whatsappen in plaats van bellen? Dat kan. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 06-23709984. Natuurlijk kan je ook mailen met jouw vraag naar info@energie-vergelijken.com.

Thuiswinkel waarborg logo

Het is ons streven de beste energie vergelijkingswebsite van Nederland te zijn. Dat lukt alleen met tevreden klanten. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, ook bekend als Thuiswinkel.org. Het Thuiswinkel Waarborg wordt alleen toegekend aan websites die zich houden aan de gedragsregels.

Wat houdt het Thuiswinkel Waarborg in?

De gedragsregels zijn uitgebreid. De nadruk ligt op goede en veilige service. Enkele waarborgen:

  • Duidelijkheid over de kosten
  • 14 dagen bedenktijd
  • Goede omgang met uw gegevens (privacy)
  • Klachtenbemiddeling en geschillencommissie

Vind je dat je niet de dienstverlening hebt gekregen die je van Energie-Vergelijken.com had verwacht? Dit betreuren wij zeer. Graag horen wij waar je ontevreden over bent via de e-mail: info@energie-vergelijken.com. Vervolgens proberen wij je klacht om te zetten tot een positieve oplossing.

Geschillencommissies

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht door Energie-Vergelijken.com? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)