Prijzen elektriciteit

De laatste jaren hebben veel energieleveranciers hun prijzen elektriciteit verlaagd. Dit komt mede door de lage olieprijzen van nu en de lage vraag naar elektriciteit vanwege het trage economische herstel. Omdat de prijzen van de meeste leveranciers zijn veranderd ten opzichte van afgelopen jaar is een energievergelijking verstandig. Wij zetten de nieuwe prijzen elektriciteit naast elkaar zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Bij ons kun je de prijs van vrijwel alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier kun je al snel vele euro’s jaarlijks besparen.

Prijzen elektriciteit Europa

In Nederland is de prijs voor elektriciteit relatief hoog. De onderlinge verschillen van de prijs voor elektriciteit zijn in Europa zeer verschillend. In Denemarken en Italië is de prijs elektriciteit kWh hoger dan in Nederland. De prijs van elektriciteit in Denemarken is zelfs 3,5 keer zo hoog als in Griekenland. De prijs van elektriciteit per kWh in Nederland is 1,5 keer zo hoog dan in België.

Hoge energiebelasting in Nederland

De elektriciteitsprijs (en de hoogte hiervan) heeft vooral te maken met het hoge heffingstarief in Nederland. De energiebelasting en btw zijn samen goed voor 40% van de Nederlandse prijs van elektriciteit. In Denemarken is dit bijna 60%.

Groene en grijze elektriciteit

Daarnaast heeft de consument ook de kans op te kiezen voor grijze of groene elektriciteit. De reden voor overstappen kan zijn dat de consument kiest voor een; betere service, betere voorwaarden, een lagere prijs of betere milieubewustheid.

Energierekening

Een deel van de energierekening bestaat uit transport- of netwerkkosten, die de netbeheerder in rekening brengt voor het gebruik van de kabel en leidingen. Dit zijn vrijwel altijd vaste kosten. Daarnaast bestaat de rekening uit de verbruikskosten en deze kunnen per jaar wisselen op basis van hoeveelheid afname / verbruik en prijs van aardgas en elektriciteit.

Overstappen elektriciteit

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om over te stappen naar een nieuwe en goedkoper leverancier, hierdoor wordt het dan ook steeds meer door Nederlanders gedaan. Wanneer men overstapt naar een goedkopere leverancier kan de verbruiker al snel honderden euro’s besparen op het elektriciteits- en gasverbruik.

De beste deal

Bij ons vind je een duidelijk overzicht van alle leveranciers. Wanneer je bij ons je verbruik invult in de vergelijker, vind je binnen een paar minuten de goedkoopste leveranciers voor je huishouden. Overstappen doe je eenvoudig via onze overstapservice, waarbij je huidige leverancier voor je wordt opgezegd. Ga altijd voor een scherpe energieaanbieding of actie.