Wat is Energie-Vergelijken.com?

Energie-Vergelijken.com is een onafhankelijke website waar u alle energieleveranciers kunt vergelijken en ook direct de overstap regelt. U bepaalt 100% zelf welke energieleverancier u het meeste aanspreekt. U kunt contracten vergelijken op basis van verschillende criteria, zoals prijs, contractlengte en soort stroom (groen of grijs). Vervolgens kunt u direct het nieuwe energiecontract aanvragen, en neemt Energie-Vergelijken.com de afhandeling volledig voor haar rekening. U kunt dus zorgeloos overstappen of een nieuwe aanvraag plaatsen.

Is onze overstapservice gratis?

Ja, het overstappen naar een nieuwe energieleverancier via Energie-Vergelijken.com is voor u als consument gratis. De kosten die gemaakt worden, worden betaald door de leveranciers, en niet door u als consument. Hoe werkt dit precies? Het ontwikkelen en onderhouden van een energievergelijker kost geld. De leveranciers betalen Energie-Vergelijken.com een kleine marktetingvergoeding voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Daarmee kunnen wij onze overstapservice in stand houden en voor u de beste energiedeals regelen.

Is Energie-Vergelijken.com onafhankelijk?

Wij kunnen geen invloed uitoefenen op de volgorde waarin de leveranciers naar voren komen in de vergelijkingsresultaten, omdat wij de actuele tarieven van de leveranciers hanteren in de vergelijking. Dat betekent dat het goedkoopste energiecontract altijd bovenaan staat. Hierop wordt toezicht gehouden door de NMa.

 

Betalingen, hoe en aan wie?

 

Jij als consument betaalt energie-vergelijken.com niets, wij zijn een doorgeef-luik richting een goedkoop energiecontract. Wij krijgen een vergoeding van de energieleverancier voor het aanleveren van een klant. Als je contract is ingegaan ga je maandelijks via automatische incasso de gekozen energieleverancier betalen.

Hoe gaat het overstappen in zijn werk?

Overstappen naar een andere leverancier kan in drie eenvoudige stappen!

  • Voer uw postcode, huisnummer, verbruik en huidige leverancier in. Als u uw jaarlijkse verbruik niet precies weet, dan kunt u een gemiddelde invoeren.
  • U klikt op ‘Bereken nu’ en alle beschikbare contracten komen naar voren.
  • Aan de hand van de filters kunt u de contracten opvragen die aan uw wensen en eisen voldoen. Vervolgens selecteert u het contract dat u wilt aanvragen.
  • In het aanvraagscherm vult u uw overige gegevens in. Door vervolgens op ‘Bevestigen’ te klikken, wordt de overstap geregeld. U krijgt van ons een bevestiging per e-mail, en wij handelen verder alles af. U hoeft nu niets meer te doen!

Gaat de levering van stroom en gas in de tussentijd door?

De energielevering zal tussentijds niet worden afgesloten. De overstap van energiecontract is slechts een administratieve afhandeling en de stroomlevering zal gewoon doorgaan. Dat geldt ook voor uw energiemeter, aansluiting en leidingen, daar hoeft niets mee te gebeuren.

Kan ik mijn huidige energiecontract voor contracteinde beëindigen?

Ja, dat kan. U moet dan wel een boete betalen wegens contractbreuk. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd. Hieronder ziet u een overzicht van de boetes:

  • Contract stilzwijgend verlengd : €25 per product (€50 indien gas en stroom)
  • Resterende looptijd minder dat 1,5 jaar : €50 per product (€100 indien gas en stroom)
  • Resterende looptijd 1,5- 2 jaar : €75 per product (€150 indien gas en stroom)
  • Resterende looptijd 2-2,5 jaar : €100 per product (€200 indien gas en stroom)
  • Resterende looptijd meer dan 2,5 jaar : €125 per product (€250 indien gas en stroom)

Moet ik zelf het contract bij mijn oude leverancier opzeggen?

Nee, dat wordt geregeld door uw nieuwe leverancier. U hoeft zelf niks te doen. Alleen als u gaat verhuizen, dient u uw huidige contract zelf op te zeggen.